Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Συλλαλητήριο ατόμων με αναπηρία, πορεία προς το Μαξίμου
[TheTOC]: Συλλαλητήριο ατόμων με αναπηρία, πορεία προς το Μαξίμου

[TheTOC]: Συλλαλητήριο ατόμων με αναπηρία, πορεία προς το Μαξίμου

Μεγάλο συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10:00 το πρωί, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η συγκέντρωση που οργανώνουν οι αναπηρικές οργανώσεις (ΕΣΑμεΑ) θα ξεκινήσει από την πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου κατά των περικοπών στα επιδόματα.

Στη διαμαρτυρία θα συμμετέχουν και η Διδασκαλική Ομοσπονδία, η ΠΟΕΔΗΝ, το συνδικάτο ΟΤΑ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

«Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, θα φωνάξουμε “Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!”, παλεύοντας για την υγεία, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία, την δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα» αναφέρει η Ε.Σ.Α.μεΑ. σε ανακοίνωσή της.

Και συνεχίζει:
«Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας ζητάμε εξειδικευμένη προστασία ως γυναίκες, παιδιά, πρόσφυγες/μετανάστες με αναπηρία.
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, εναντιωνόμαστε στις πολιτικές που αποτυπώνονται σε μια σειρά μέτρων, όπως:
– Στο κόψιμο των επιδομάτων, των μοναδικών οικονομικών πόρων για χιλιάδες από εμάς,
– Στις δυσβάσταχτες περικοπές των συντάξεών μας,
– Στην αποσάθρωση των υπηρεσιών υγείας,
– Στα λουκέτα σε δομές που φιλοξενούν ή απασχολούν παιδιά με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες,
– Στον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε δομές που έχουμε δημιουργήσει και λειτουργούμε για τα παιδιά μας εμείς οι ίδιοι οι γονείς ατόμων με αναπηρία, σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, σε Κέντρα Διημέρευσης και σε Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας,
– Στις περικοπές στην χρηματοδότηση δομών κλειστής φροντίδας, όπου διαβιούν άτομα με αναπηρία σε άθλιες συνθήκες, ξεχασμένα από Θεό και ανθρώπους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!