Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Σε… κινούμενη άμμο τα κυβερνητικά σχέδια για φοροελαφρύνσεις
[TheTOC]: Σε… κινούμενη άμμο τα κυβερνητικά σχέδια για φοροελαφρύνσεις

[TheTOC]: Σε… κινούμενη άμμο τα κυβερνητικά σχέδια για φοροελαφρύνσεις

H Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου για τη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, η αναφορά του Πιέρ Μοσκοβισί κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα πως οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται -pacta sunt servanda- αλλά «δεν είναι άκαμπτες», αλλά και η γενικότερη αλλαγή φρασεολογίας στο συγκεκριμένο θέμα από την Κομισιόν την τελευταία περίοδο άνοιξαν ακόμη περισσότερο την… όρεξη στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος για «κατάργηση της περικοπής των συντάξεων με έναν νόμο και ένα άρθρο».

Πεπεισμένα ότι οι δημοσιονομικές επιδόσεις των επόμενων μηνών και ετών θα είναι καλύτερες από αυτές που προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και ότι θα πλησιάζουν τα νούμερα του μεσοπρόθεσμου, κυβερνητικά στελέχη έχουν αντιληφθεί ότι αν δημιουργηθεί ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος μπορεί η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς είτε να αναβληθεί είτε ακόμη και να ακυρωθεί. Άλλωστε μετά την απόφαση για τη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά, διαφάνηκε ότι είναι δυνατόν να ανατραπεί «προαπαιτούμενο». Έχουν όμως έτσι τα πράγματα;

Από το Βερολίνο με… αγάπη

Μάλλον… όχι. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά το γερμανικό “μπλόκο” που έβαλε την Πέμπτη το βράδυ το Βερολίνο στην απόφση για εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. από το Eurogroup. Ειδικότερα, η Γερμανία ζήτησε περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων, όσο, δηλαδή, είναι και το δημοσιονομικό κόστος της παράτασης του μειωμένου ΦΠΑ μέχρι το τέλος του έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!