Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Σαφές μήνυμα στήριξης Μακρόν στην Ελλάδα αν απειληθεί από την Τουρκία
[TheTOC]: Σαφές μήνυμα στήριξης Μακρόν στην Ελλάδα αν απειληθεί από την Τουρκία

[TheTOC]: Σαφές μήνυμα στήριξης Μακρόν στην Ελλάδα αν απειληθεί από την Τουρκία

Tην υποστήριξή του στην Ελλάδα έκανε ξεκάθαρη την Τρίτη ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας στην Ευρωβουλή σημειώνοντας πως η χώρα του θα είναι ανά πάσα στιγμή συμπαραστάτης κάθε κράτους μέλους όταν απειλείται ή υφίσταται επίθεση η κυριαρχία του.

Αναφέροντας πως η Γαλλία πιστεύει στην ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, ανέφερε, ότι το είπε και στη Μεγάλη Βρετανία με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ, αλλά και προς την Ελλάδα, πως είναι πάγια θέση της Γαλλίας η υποστήριξή της όταν απειλείται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η γαλλική θέση συζητήθηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γάλλου Προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οπως τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, αυτή η πολιτική είναι ακριβώς στην καρδιά της κοινής αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ζητώντας αντίθετα «την σθεναρή υπεράσπιση μίας ανανεωμένης ευρωπαϊκής κυριαρχίας».

«Δεν θέλω να είμαι μέρος μίας γενιάς υπνοβατών…Ανήκω σε μία γενιά που δεν γνώρισε τον πόλεμο και που είναι έτοιμη να προσφέρει στον εαυτό της την πολυτέλεια να ξεχάσει αυτό που έζησαν οι πρόγονοί της», προειδοποίησε εμφατικά.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας περιέγραψε με σκοτεινά χρώματα την κατάστασης της ευρωπαϊκής ηπείρου με φόντο την άνοδο των λαϊκισμών και του αντιευρωπαϊκού αισθήματος σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Μία μορφή ευρωπαϊκού εμφυλίου πολέμου κάνει και πάλι την εμφάνισή του και οι εθνικοί μας εγωισμοί μας φαίνονται κάποιες φορές περισσότερο σημαντικοί από αυτά που μας ενώνουν απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν χειροκροτούμενος από τους ευρωβουλευτές, εκτός από την πτέρυγα της άκρας δεξιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!