Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: «Ρουλέτα» 360 δισ. στην Ιταλία με το δημοψήφισμα του Ρέντσι
[TheTOC]: «Ρουλέτα» 360 δισ. στην Ιταλία με το δημοψήφισμα του Ρέντσι

[TheTOC]: «Ρουλέτα» 360 δισ. στην Ιταλία με το δημοψήφισμα του Ρέντσι

Το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ιταλία μπορεί να εκτροχιάσει την πολιτική καριέρα του Ματέο Ρέντσι. Εκείνο όμως που απασχολεί περισσότερο την Ευρώπη είναι η μοίρα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Αυτό αναφέρει σε ανάλυσή της η Silvia Sciorilli Borrelli σε άρθρο της στον ιστότοπο Politico.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, οι τράπεζες της Ιταλίας παραπαίουν καθώς είναι εκτεθειμένες σε κόκκινα δάνεια ύψους 360 δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας το 2016. Συνακόλουθα, οποιοδήποτε αποτέλεσμα αποσταθεροποιήσει την πολιτική σκηνή της χώρας θα στείλει δονήσεις και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. Οι μακροπρόθεσμες συνέπειες θα μπορούσαν να είναι δραματικές, με ένα από τα χειρότερα σενάρια να κάνουν λόγο ακόμη για κατάρρευση της ευρωζώνης. Οι βραχυπρόθεσμες συνέπειες ωστόσο θα έχουν πιθανότατα να κάνουν με διαδικασίες διάσωσης δύο εκ των μεγαλύτερων ιταλικών τραπεζών.

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν προβάδισμα του «Όχι», ο Ρέντσι έχει δεσμευθεί να παραιτηθεί εάν χάσει το δημοψήφισμα. Μια κυβερνητική αλλαγή, ωστόσο, θα πανικοβάλει τους επενδυτές και θα διακινδυνεύσει το σχέδιο να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικά κεφάλαια για την αναζωογόνηση της Monde dei Paschi di Siena (MPS) και της UniCredit, αναφέρει η αρθρογράφος του Politico και προσθέτει:

Ειδικότερα, η MPS θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα ιδιαίτερα ακανθώδες μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!