Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν ξεκινήσαμε εμείς την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων
[TheTOC]: Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν ξεκινήσαμε εμείς την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων

[TheTOC]: Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν ξεκινήσαμε εμείς την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων

Η Ρωσία θεωρεί ότι η σημερινή κατάσταση στις σχέσεις με την Ελλάδα δεν είναι φυσιολογική και ελπίζει ότι θα μπορέσει να την ξεπεράσει το συντομότερο δυνατό, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Υπενθύμισε δε ότι δεν ήταν η Μόσχα αυτή που ξεκίνησε, κάνοντας το πρώτο βήμα που οδήγησε στην επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων

“Αντίθετα, συνεχίζουμε να είμαστε αφοσιωμένοι στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της συνεργασίας με την Ελλάδα”, σημείωσε η Ζαχάροβα. “Πιστεύουμε ότι η σημερινή κατάσταση είναι ανώμαλη και προσωρινή και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να την ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα”.
“Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε υπομονή και ευθύνη για την αποκατάσταση πλήρους αλληλεπίδρασης προς όφελος των λαών των δύο χωρών”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η Μόσχα δεν παρενέβη ποτέ στην εσωτερική ή εξωτερική πολιτική της Αθήνας, περιγράφοντας τις κατηγορίες αυτές ως αβάσιμες.

Υπενθυμίζεται πως η ένταση έγινε γνωστή στις αρχές Ιουλίου, όταν η Αθήνα διέταξε την απέλαση δύο ρώσων διπλωματών και απαγόρευσε την είσοδο σε άλλους δύο ρώσους πολίτες με τη Μοσχα να απαντά με την απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών.

Πηγή tass.com

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!