Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Reuters: Υπήρξε ενημέρωση για τις απελάσεις από τις 6 Ιουλίου
[TheTOC]: Reuters: Υπήρξε ενημέρωση για τις απελάσεις από τις 6 Ιουλίου

[TheTOC]: Reuters: Υπήρξε ενημέρωση για τις απελάσεις από τις 6 Ιουλίου

Η Ελλάδα είχε ενημερώσει τη Ρωσία από τις 6 Ιουλίου ότι σχεδίαζε να απελάσει ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα για παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με διαδηλώσεις εναντίον συμφωνίας με την πΓΔΜ, σύμφωνα με ελληνική διπλωματική πηγή που επικαλείται το Reuters.

«Είχαμε προειδοποιήσει τις ρωσικές αρχές εδώ και αρκετό καιρό για τις ενέργειες αυτών των συγκεκριμένων τεσσάρων διπλωματών και πολιτών, την Παρασκευή επίσημα ζητήθηκε, δίνοντάς τους μια λογική περίοδο λίγων ημερών για να εγκαταλείψουν τη χώρα», ανέφερε η ίδια πηγή στο πρακτορείο.
«Οι ισχυρισμοί αφορούσαν συμμετοχή σε διαδηλώσεις εναντίον της συμφωνίας με τη Μακεδονία και προσπάθειες δωροδοκίας σε κρατικούς αξιωματούχους», ανέφερε η πηγή.

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Θα απαντήσουμε ανάλογα στις απελάσεις διπλωματών

«Θα απαντήσουμε αναλόγως στην απέλαση των δύο ρώσων διπλωματών» ήταν η πρώτη αντίδραση του ρωσικού ΥΠΕΞ σύμφωνα με το Interfax μετά το δημοσίευμα της «Κ».

H Eλλάδα δεν θα ανεχτεί καμία συμπεριφορά που παραβιάζει την διεθνή νομοθεσία δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη, όλα τα κράτη θα πρέπει να σέβονται και το διεθνές δίκαιο αλλά και εμάς την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου όταν ρωτήθηκε για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών υπόθεση που αποκάλυψε η «Κ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!