Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: «Ψάχνουν» τον επώδυνο συμβιβασμό,φοβούνται την κατάρρευση
[TheTOC]: «Ψάχνουν» τον επώδυνο συμβιβασμό,φοβούνται την κατάρρευση

[TheTOC]: «Ψάχνουν» τον επώδυνο συμβιβασμό,φοβούνται την κατάρρευση

Για έναν ακόμη επώδυνο συμβιβασμό προετοιμάζεται η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες, αφού φαίνεται διατεθειμένη να συμφωνήσει με τους θεσμούς εντός του Δεκεμβρίου τόσο για την β’ αξιολόγηση όσο και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Η απάντηση νωρίτερα κυβερνητικών πηγών στη δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του στην ΚΕΔΕ ότι «η έκβαση της αξιολόγησης είναι αβέβαιη», είναι ενδεικτική των κυβερνητικών προθέσεων. «Όσο για τις ανησυχίες του σε σχέση με την β’ αξιολόγηση τον διαβεβαιώνουμε ότι θα επιβεβαιωθούν. Η β’ αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα και με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που τόσο ο κος Μητσοτάκης αποστρέφεται» ανέφερε χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή.

Την ίδια ώρα οι ισχυρές πιέσεις του ΔΝΤ και η στήριξη που δέχεται από την Κομισιόν και τον ESM όσον αφορά την επιβολή σκληρών δημοσιονομικών μέτρων ύψους 4 δις. ευρώ προκειμένου να επιτευχθούν τα υψηλά πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 έως και το 2020, έχουν και τις ευλογίες του Β. Σόιμπλε και της Γερμανίας.

Οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών έχοντας ως ένδειξη την μείωση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων, ενώ στο εσωτερικό της χώρας κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές εντός του Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!