Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Η πρώτη τομή του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται στον χώρο της Υγείας
[TheTOC]: Η πρώτη τομή του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται στον χώρο της Υγείας

[TheTOC]: Η πρώτη τομή του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται στον χώρο της Υγείας

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να περάσει ένα νομοσχέδιο αύριο προϋπολογισμού 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (5,9 δις ευρώ) το οποίο σχεδιάστηκε για να προωθήσει την ιατρική καινοτομία, να προσφέρει ταχύτερη πρόσβαση σε νέα φάρμακα, να επεκτείνει την κάλυψη για ψυχικές ασθένειες, και να καταπολεμήσει την κατάχρηση οπιοειδών.

Το σχέδιο νόμου, γνωστό ως Νόμος Θεραπειών 21ου Αιώνα, θα χρηματοδοτήσει με 4,8 δις δολάρια (4,5 δις ευρώ) τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) στα επόμενα δέκα χρόνια για να διεξάγουν έρευνες σχετικά με τον εγκέφαλο, τον καρκίνο και με ιατρική ακριβείας. (Τα Ινστιτούτα NIH, ως ενιαίος οργανισμός, αποτελούν τμήμα του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, και εκτελούν χρέη εθνικού οργανισμού ιατρικής έρευνας.)

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, άλλα 500 εκατομμύρια δολάρια (471 εκατ. ευρώ) θα δοθούν στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να μειώσει τον χρόνο έγκρισης φαρμάκων και ιατρικών συσκευών.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί να μειώσει τη γραφειοκρατία στον Οργανισμό. Δεν έχει μιλήσει συγκεκριμένα για ένα τέτοιο νομοσχέδιο, αλλά η Γερουσία από την οποία θα πρέπει επίσης να περάσει πριν γίνει νόμος θα ψηφίσει επ’ αυτού την επόμενη εβδομάδα. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να περάσει, ίσως με κάποιες τροπολογίες, και μετά να δοθεί στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για να τον υπογράψει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!