Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Η πρόταση του ESM για το χρέος που θα κατατεθεί στο Eurogroup
[TheTOC]: Η πρόταση του ESM για το χρέος που θα κατατεθεί στο Eurogroup

[TheTOC]: Η πρόταση του ESM για το χρέος που θα κατατεθεί στο Eurogroup

Η δέσμη μέτρων που πρόκειται να προτείνει ο ESM στο Eurogroup της Δευτέρας, προκειμένου να μειωθεί το ύψους του ελληνικιού χρέους, φαίνεται πως βρίσκουν σύμφωνο – κατ αρχήν – το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.

Η γερμανική εφημερίδα, αναφέρεται στις συγκεκριμένες προτάσεις που το απόγευμα είδαν το φως της δημοσιότητας στη «Wall Street Journal», οι οποίες εκτιμάται ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα να μειωθεί το χρέος κατά 21,8% του ΑΕΠ έως το 2060 και τονίζει ότι «το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τάσσεται, κατ’ αρχήν, υπέρ αυτής της λύσης».

Οι προτάσεις θα παρουσιαστούν στο κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, με πηγές της WSJ να προβλέπουν ωστόσο ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα δώσουν το «πράσινο φως».

Παράταση ωριμάνσεων και “κλειδωμένα” επιτόκια

Σύμφωνα με το εσωτερικό έγγραφο του ESM που φέρει ημερομηνία 25 Νοεμβρίου και επικαλείται η Wall Street Journal, τα μέτρα που θα προταθούν περιλαμβάνουν επέκταση ωριμάνσεων για κάποια χρεόγραφα και «κλείδωμα» επιτοκίου για ορισμένα από τα δάνεια της Ελλάδας, προκειμένου η χώρα να προστατευθεί από μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Μάιο, το 2060 προβλέπεται ότι ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ θα είναι 104,9%, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει πλήρως τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές στο πλαίσιο του Προγράμματος που εφαρμόζεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!