Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 16 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Πρόταση νόμου από τους ΑΝΕΛ για την ευθύνη υπουργών
[TheTOC]: Πρόταση νόμου από τους ΑΝΕΛ για την ευθύνη υπουργών

[TheTOC]: Πρόταση νόμου από τους ΑΝΕΛ για την ευθύνη υπουργών

Χθες συνυπέγραφαν το αίτημα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την ΝOVARTIS με το οποίο οι βουλευτές άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο εξέτασης του αδικήματος της δωροληψίας για τους «δέκα» από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σήμερα οι βουλευτές των ΑΝΕΛ υπό τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο κατέθεσαν πρόταση νόμου με την οποία ζητούν στο εξής τα μέλη της κυβέρνησης να μην απαλλάσσαονται από την κατηγορία αυτή και να υπάγονται στην τακτική Δικαιοσύνη.

Με την πρωτοβουλία ωστόσο αυτή συνηγορούν ότι το συγκεκριμένο αδίκημα δεν εντάσσεται στις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και κατά συνέπεια έχει παραγραφεί.

Οι ίδιοι πάντως παραδέχονται ότι για να υπάρξει τέτοιου είδους ρύθμιση θα πρέπει να καταργηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης υπουργών και υφυπουργών για ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να λογοδοτούν όπως όλοι οι πολίτες στα κοινά δικαστήρια, χωρίς καμία ανάμειξη της Βουλής.

Ακολουθεί η πρόταση νόμου των ΑΝΕΛ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

Τροποποίηση του ν.3126/2003 ( ΦΕΚ 66/Α/19.3.2003)

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Καθώς η παράγραφος 1 του άρθρου 1 του Νόμου 3126/2003 (ΦΕΚ 66/Α/19.3.2003) περί της ποινικής ευθύνης των Υπουργών ορίζει τα εξής :

«1. πλημμελήματα ή κακουργήματα, που τελούνται από Υπουργό, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκδικάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου αυτού από το κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος Ειδικό Δικαστήριο,ακόμη και αν ο Υπουργός έχει παύσει να έχει την ιδιότητα αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!