Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Προσφυγόπουλα στην πορνεία για 3 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας
[TheTOC]: Προσφυγόπουλα στην πορνεία για 3 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας

[TheTOC]: Προσφυγόπουλα στην πορνεία για 3 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας

Στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Βικτωρίας ανήλικοι πρόσφυγες απελπισμένοι, χωρίς συνοδούς και σε μια χώρα άγνωστη, προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από την εκμετάλλευση και την εκπόρνευση. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του CNN και των δημοσιογράφων Βαρβάρας Αρβανιτίδη, Arwa Damon και Clayton Nagel προσφυγόπουλα και εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές μιλούν για το πως λειτουργεί το παζάρι του σεξ με τους ασυνόδευτους ανήλικους, έναντι 3 ευρώ, υπό την επίβλεψη των δουλεμπόρων.

Οι δουλέμποροι τα αντιμετωπίζουν σαν “φρέσκο κρέας”

Η επαφή με μια ματιά, ένα «γεια σου», η προσφορά ενός τσιγάρου, είναι μερικά από τα κόλπα για να αρχίσει η “συναλλαγή”. Σε ένα παγκάκι, ένας μεγαλύτερος άνδρας τρίβει τους ώμους ενός νεαρού πρόσφυγα. «Είναι ένα παιχνίδι. Φυσικά οι ανήλικοι θέλουν χρήματα. Αυτό είναι το σκεπτικό… Να συγκεντρώσουν χρήματα για να περάσουν παράνομα στην κεντρική Ευρώπη», αναφέρει στο CNN ο κοινωνικός λειτουργός Τάσος Σμετόπουλος και προσθέτει ότι αυτά τα παιδιά αντιμετωπίζονται από τους δουλεμπόρους σαν «φρέσκο κρέας»!

Ο 17χρονος Αλι, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν αφηγείται ότι ήρθε στην Ευρώπη με την ελπίδα πως θα πάει σε κάποιο σχολείο και μετά θα καταφέρει να φέρει και την μητέρα του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!