Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: «Πρεμιέρα» με 31 ηλεκτρονικές υπηρεσίες στα e-λεκτρονικά Α.Τ
[TheTOC]: «Πρεμιέρα» με 31 ηλεκτρονικές υπηρεσίες στα e-λεκτρονικά Α.Τ

[TheTOC]: «Πρεμιέρα» με 31 ηλεκτρονικές υπηρεσίες στα e-λεκτρονικά Α.Τ

«Πρεμιέρα» με 31 ηλεκτρονικές υπηρεσίες κάνουν σήμερα τα e-λεκτρονικά αστυνομικά τμήματα στην διαδικτυακή πύλη portal.astynomia.gr. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προστεθούν ακόμη 40 δράσεις, ενώ αν δημιουργηθεί διαχειριστική αρχή στο υπουργείο Ανάπτυξης θα απορροφηθεί πρόγραμμα ΕΣΠΑ, για λειτουργία επιπλέον 80 δράσεων, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε περίπου 150. Την προηγούμενη εβδομάδα αναρτήθηκαν πιλοτικά οι πρώτες δράσεις, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αστοχίες και να θωρακιστεί το σύστημα, με τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Πληροφορικής και εταιρείας, να προβαίνουν σε εικονικές επιθέσεις χάκερ. Η νέα διαδικτυακή πύλη εκτός από την ελληνική γλώσσα, είναι μεταφρασμένη σε αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και αραβικά!

Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν παλιότερες χρονοβόρες παροχές με ένα κλικ! Στόχος είναι η αισθητή μείωση της γραφειοκρατίας, κατάργηση της έντυπης επεξεργασίας, εκσυγχρονισμός και απλούστευση των διαδικασιών, μείωση του λειτουργικού κόστους, ταχύτερη και ασφαλέστερη διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών. Με αυτόν τον τρόπο αποδεσμεύεται μεγάλος αριθμός αστυνομικών που απασχολείται με την γραφειοκρατική «χαρτούρα» για απλά θέματα πολιτών, που ταλαιπωρούνται για μέρες προκειμένου να λάβουν πολυπόθητα έγγραφα και υπηρεσίες.

Σήμερα στο πλαίσιο παραλαβής των έργων ψηφιακές υπηρεσίες διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα, ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναγνώρισης-ταυτοποίησης πολιτών (E-tap) και καταγγελίες ηλεκτρονικού εγκλήματος (E-Crime), υλοποιούνται 31 ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς πολίτες και φορείς, οι οποίες θα αναρτηθούν στη νέα διαδικτυακή πύλη της αστυνομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!