Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Πού το πάει η Άγκυρα με την συνεχιζόμενη ένταση στα Ίμια;
[TheTOC]: Πού το πάει η Άγκυρα με την συνεχιζόμενη ένταση στα  Ίμια;

[TheTOC]: Πού το πάει η Άγκυρα με την συνεχιζόμενη ένταση στα Ίμια;

Συναγερμό στην Αθήνα έχει σημάνει το νέο και σοβαρότερο επεισόδιο έντασης με τουρκικά πλοία που σημειώθηκε στα Ίμια. Το βράδυ της Δευτέρας, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού, προκαλώντας υλικές ζημιές. Το περιστατικό αποδεικνύει την ένταση που «εντέχνως» πυροδοτεί και τροφοδοτεί η τουρκική πλευρά, με συνεχή επεισόδια το τελευταίο διάστημα δείχνοντας μεγάλη «συνέπεια» στη δημιουργία συμβάντων.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλούν και οι πρωτοφανείς δηλώσεις και τοποθετήσεις που έγιναν μετά το συμβάν από την Άγκυρα, στο υψηλότερο μάλιστα δυνατό επίπεδο.

Οι εκτιμήσεις αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους η τουρκική πλευρά επιλέγει να ανεβάσει το θερμόμετρο είναι αρκετές. Σύμφωνα με μία εκδοχή, ο Ερντογάν ακολουθεί ξανά την λογική της εξαγωγής μιας εσωτερικής κρίσης προς τη Δύση. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρεί να αντισταθμίσει την όχι και τόσο θετική εξέλιξη στο μέτωπο της Συρίας εναντίον των Κούρδων με ένα σκληρό και αποφασιστικό προσωπείο προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, η τροφοδοτούμενη ένταση αποτελεί μέρος μιας νέας φάσης στην τακτική της δημιουργίας «γκρίζων» ζωνών στο Αιγαίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χθεσινό περιστατικό είναι το τρίτο σε διάστημα μόλις ενός μήνα.

Σε εκείνο, ωστόσο, που συγκλίνουν οι διαφορετικές εκτιμήσεις είναι ο φόβος ενός ατυχήματος, κάτι που ουδείς μπορεί να αποκλείσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!