Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Πόσες «ηλεκτρονικές αποδείξεις» μας έχει χρεώσει η εφορία;
[TheTOC]: Πόσες «ηλεκτρονικές αποδείξεις» μας έχει χρεώσει η εφορία;

[TheTOC]: Πόσες «ηλεκτρονικές αποδείξεις» μας έχει χρεώσει η εφορία;

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές που έστειλαν μαζικά οι τράπεζες στην εφορία δεν αποτελούν «τεκμήριο». Ωστόσο, είναι καλό οι φορολογικές αρχές να γνωρίζουν πόσα ξοδεύουμε κάθε χρόνο για αγορές αγαθών και υπηρεσιών

Το ερώτημα τίθεται από ολοένα και περισσότερους φορολογούμενους οι οποίοι «επισκέπτονται» την ιστοσελίδα του Taxis για να διαπιστώσουν (σε πρώτη φάση) πόσες «ηλεκτρονικές αποδείξεις» τους έχει χρεώσει η εφορία. Ποσά δυσανάλογα πολλά σε σχέση με το εισόδημα φέρνουν τους φορολογούμενους σε θέση… άμυνας.

«Ναι μπορεί οι πληρωμές αυτές να μην συνιστούν τεκμήριο με την έννοια που ορίζει ο νόμος για όσους έχουν αυτοκίνητο, σπίτι, σκάφος ή για όσους στέλνουν τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο. Από την άλλη ουδείς μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα: «μπορεί ή όχι να κινήσει υποψίες η δήλωση ενός φορολογούμενου που παραδοσιακά εμφανίζει μεγάλη κατανάλωση και μικρά εισοδήματα;»

Σήμερα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διοργανώνει μια ακόμη φορολοταρία μοιράζοντας από 1000 ευρώ σε 1000 τυχερούς. Μέχρι τώρα, οι λοταρίες από τη μία και η «μόδα» των ηλεκτρονικών πληρωμών από την άλλη, συνέβαλαν ώστε να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η χρήση των καρτών.

Ωστόσο, τώρα, που οι φορολογούμενοι συνειδητοποιούν ότι κάθε συναλλαγή φακελώνεται και αποστέλλεται στην εφορία, κάποιοι μπορεί να το… ξανασκεφτούν ειδικά ενόψει και της πλήρους άρσης των capital controls η οποία θα επιτρέψει τη χρήση ακόμη περισσότερων μετρητών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!