Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Πως αξιολογεί η ΝΔ το πολιτικό σκηνικό μετά τις πυρκαγιές
[TheTOC]: Πως αξιολογεί η ΝΔ το πολιτικό σκηνικό μετά τις πυρκαγιές

[TheTOC]: Πως αξιολογεί η ΝΔ το πολιτικό σκηνικό μετά τις πυρκαγιές

Η επικοινωνιακή προσέγγιση της ΝΔ στο ζήτημα της φονικής πυρκαγιάς διαφοροποιήθηκε σε σχέση με άλλες κρίσεις που πέρασε το προηγούμενο διάστημα η χώρα, βραχυκυκλώνοντας το Μαξίμου, που έψαχνε την ευκαιρία από την πρώτη στιγμή να μετατρέψει την υπόθεση της εθνικής τραγωδίας σε μία πολιτική αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το συγκεκριμένο «πάτημα» δεν έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε εισηγήσεις προκειμένου να βγει επιθετικά απέναντι στην κυβέρνηση. Ωστόσο η επιλογή των χαμηλών τόνων, της αυτοκριτικής και του καταλογισμού των ευθυνών όταν είχε ολοκληρωθεί το τριήμερο πένθος και είχε αποκαλυφθεί το μέγεθος της καταστροφής έδειξε έναν διαφορετικό τρόπο αντιπολιτευτικής τακτικής με εκείνο που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Στην Πειραιώς εκτιμούν πως οι όποιες ελπίδες είχε ο Αλέξης Τσίπρας για να ανατρέψει το σε βάρος του κλίμα «κάηκαν» με την πυρκαγιά στο Μάτι.

Σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη στιγμή για την χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του, απομόνωσε τις ακραίες ρητορικές και επισκέφθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τις πληγείσες περιοχές αλλά και τα νοσοκομεία που νοσηλεύονταν οι τραυματίες, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την διάφορά του με τον Αλέξη Τσίπρα που ήταν κλεισμένος στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς ο Πρόεδρος της ΝΔ από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά ζήτησε απ’ όλα τα στελέχη να ασκήσουν υπεύθυνη αντιπολίτευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!