Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Πώς οι ασφαλιστικές εισφορές γκρεμίζουν τα φορολογικά έσοδα
[TheTOC]: Πώς οι ασφαλιστικές εισφορές γκρεμίζουν τα φορολογικά έσοδα

[TheTOC]: Πώς οι ασφαλιστικές εισφορές γκρεμίζουν τα φορολογικά έσοδα

Ακόμη πιο «φτωχοί» θα εμφανιστούν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες στις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Παρά τις σαφείς ενδείξεις και αποδείξεις ότι το νέο σύστημα υπολογισμού των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών οδηγεί σε έκρηξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής, η κυβέρνηση δεν έκανε καμία κίνηση αφήνοντας στους επαγγελματίας την πρωτοβουλία της απόφασης: θα εμφανίσουν τα πραγματικά κέρδη για να πληρώσουν το 60% σε φόρους και εισφορές ή θα «κρύψουν» για να καταβάλλουν στην εφορία και στον ΕΦΚΑ όσο το δυνατόν λιγότερα;

Το ποια απόφαση θα πάρουν μπορεί να το συμπεράνει κανείς αν διαβάσει προσεκτικά τα στοιχεία των ασφαλιστικών εισφορών του 2018 τα οποία υπολογίστηκαν εκ νέου με βάση τα στοιχεία των περυσινών φορολογικών δηλώσεων.

Μειώθηκαν οι εισφορές και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δηλώθηκαν σαφώς λιγότερα εισοδήματα. Ο προγραμματισμός της ΑΑΔΕ προβλέπει ότι τα αναλυτικά νούμερα από τις περυσινές φορολογικές δηλώσεις θα δοθούν στη δημοσιότητα το φθινόπωρο. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, ήταν μειωμένα κατά τουλάχιστον ένα δις. ευρώ το 2016 συγκριτικά με το 2015. Αυτό δικαιολογεί και τη μείωση των εισφορών. Τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας –και τα οποία προβλήθηκαν ως «επιτυχία» λόγω της μείωσης των επιβαρύνσεων για τη μεγάλη μερίδα των επαγγελματιών έχουν ως εξής:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!