Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Πόλωση διαρκείας: Τι σηματοδοτεί η χθεσινή σύγκρουση στη Βουλή
[TheTOC]: Πόλωση διαρκείας: Τι σηματοδοτεί η χθεσινή σύγκρουση στη Βουλή

[TheTOC]: Πόλωση διαρκείας: Τι σηματοδοτεί η χθεσινή σύγκρουση στη Βουλή

Προάγγελος του κλίματος εντός του οποίου θα εξελιχθεί η πολιτική αντιπαράθεση τους επόμενους μήνες μπορεί να θεωρηθεί η χθεσινή σύγκρουση Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, από την οποία δεν έλειψαν οι βαρείς χαρακτηρισμοί, οι αλληλοκατηγορίες και οι προσωπικές και κατά μέτωπο επιθέσεις. Η κόντρα ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς δεν περιορίστηκε στην οικονομία, που ήταν και το θέμα της προ ημερησίας συζήτησης, αλλά ξέφυγε κατά πολύ αφού θέματα όπως το προσφυγικό, η συμφωνία των Πρεσπών και η διαπλοκή στο τέλος επικράτησαν. Θα μπορούσε, μάλιστα, κανείς εύκολα να ισχυριστεί χωρίς να κατηγορηθεί για παρακινδυνευμένες εκτιμήσεις πως η χθεσινή συζήτηση είχε σαφώς και ένα… προεκλογικό άρωμα, καθώς η έκταση και η ένταση των θεμάτων της αντιπαράθεσης ήταν πρωτοφανής για μια απλή προ ημερησίας συζήτηση.

Αποκωδικοποιώντας τις τοποθετήσεις Τσίπρα- Μητσοτάκη προκύπτει την επόμενη περίοδο η πολιτική σύγκρουση θα κινηθεί σε τρία βασικά μέτωπα, τα οποία ανέδειξαν και οι δύο: 1) Προσφυγικό – Συμφωνία με πΓΔΜ, 2) Οικονομία, 3) Διαπλοκή. Αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο κάθε ένας από τους αρχηγούς επιτέθηκε στον άλλο στα συγκεκριμένα θέματα, μπορεί κανείς να ανασυνθέσει τις κατευθυντήριες γραμμές της στρατηγικής που αναμένεται να μονοπωλήσουν την πολιτική συζήτηση στο άμεσο μέλλον.

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας, συνδέοντας τη στάση που έχει κρατήσει η ΝΔ στο προσφυγικό αλλά και στη συμφωνία των Πρεσπών, επιχείρησε να ταυτίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τους ακραίους της Ευρώπης όπως ο Β. Όρμπαν λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σήμερα με τη στάση σας στο Μακεδονικό και το προσφυγικό χαρακτηρίζεστε ως ο Έλληνας Όρμπαν».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!