Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Το πολιτικό σκηνικό μετά τη συμφωνία και την πρόταση δυσπιστίας
[TheTOC]: Το πολιτικό σκηνικό μετά τη συμφωνία και την πρόταση δυσπιστίας

[TheTOC]: Το πολιτικό σκηνικό μετά τη συμφωνία και την πρόταση δυσπιστίας

Πολιτικές διεργασίες, αντιφάσεις και «καραμπόλες» που φαίνεται να διαπερνούν οριζόντια τόσο την συγκυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται να προκαλεί η συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ και η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για το θέμα στη Βουλή.

Όσον αφορά την συγκυβέρνηση, είναι προφανές ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα βρεθούν σε δυσχερέστατη θέση. Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να επιχειρηθεί ο εγκλωβισμός του κυβερνητικού εταίρου, αφού αναφέρεται ρητά στο Σκοπιανό και την αποφυγή τετελεσμένων ως βασική αιτία της κατάθεσης της πρότασης.

Έτσι, εάν τελικώς η πρόταση καταψηφιστεί με 154 ψήφους (όσο δηλαδή το σύνολο των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα μπορεί και θα προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή αφήνει έκθετο τον Πάνο Καμμένο ο οποίος θα έχει στηρίξει μια κυβέρνηση για να διαπραγματευθεί μια συμφωνία που ο ίδιος, όμως, έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι θα καταψηφίσει.

Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας, παρά την κάλυψη που έδωσε το βράδυ της Τετάρτης στον κυβερνητικό του συνεταίρο, θα βρεθεί μπροστά με την πρακτική επιβεβαίωση του γεγονότος ότι έχει στο υπουργικό του συμβούλιο έναν υπουργό ο οποίος διαφωνεί με μια εκ των κεντρικών επιλογών της κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!