Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Ποιος μετέφρασε λάθος τον Ερντογάν, το ΑΠΕ ή η πρεσβεία μας στην Άγκυρα;
[TheTOC]: Ποιος μετέφρασε λάθος τον Ερντογάν, το ΑΠΕ ή η πρεσβεία μας στην Άγκυρα;

[TheTOC]: Ποιος μετέφρασε λάθος τον Ερντογάν, το ΑΠΕ ή η πρεσβεία μας στην Άγκυρα;

Το λάθος του ΑΠΕ στη μετάφραση των δηλώσεων Ερντογάν για τη Θράκη και το δημοψήφισμα -που προκάλεσε και τη διακοπή της συνεργασίας του με τον ανταποκριτή του στην Άγκυρα- μπορεί να κυριάρχησε στην επικαιρότητα αλλά υπάρχει ένα ακόμη λάθος πιο σοβαρό από το πρώτο.

Καταρχάς ο Τούρκος πρόεδρος δεν μίλησε για δημοψήφισμα αλλά έτσι το ερμήνευσε ο τουρκικός Τύπος προφανώς με διαρροή της προεδρίας. Αυτά τα δημοσιεύματα χρησιμοποίησε και ο ανταποκριτής του ΑΠΕ και έστειλε το τηλεγράφημά του στην Αθήνα.

Σύμφωνα όμως με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου το ΥΠΕΞ δεν εξέδωσε την ανακοίνωσή του με βάση το δημοσίευμα του ΑΠΕ -πως θα ήταν δυνατόν άλλωστε- αλλά με βάση το τηλεγράφημα της πρεσβείας μας στην Άγκυρα και της εκεί Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης η οποία, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, έστειλε στην Αθήνα λάθος ενημέρωση προφανώς από τις τουρκικές εφημερίδες.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα της εφημερίδας η πρεσβεία μας, νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έστειλε τη σωστή μετάφραση των δηλώσεων Ερντογάν.

Κοτζιάς: Το ΥΠΕΞ δεν παρασύρθηκε

Πάντως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5″, ισχυρίστηκε πως το ΥΠΕΞ «είναι πολύ προσεχτικό και μελετά τις επίσημες τουρκικές ιστοσελίδες».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!