Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Πιο σημαντικό το δίπλωμα στα 17 από την ψήφο, λέει η νεολαία
[TheTOC]: Πιο σημαντικό το δίπλωμα στα 17 από την ψήφο, λέει η νεολαία

[TheTOC]: Πιο σημαντικό το δίπλωμα στα 17 από την ψήφο, λέει η νεολαία

Πολύτιμα ευρήματα εξάγονται από την έρευνα της ALCO η οποία υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Το θέμα της είναι «Οι θέσεις και οι απόψεις των νέων στην Ελλάδα της κρίσης» και τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την παρουσίαση προλόγισε ο πρόεδρος του ΔΣ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Ισίδωρος Κανέτης, ενώ το «παρών» έδωσε εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Βουλής, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη. Τα ευρήματα ανέλυσε ο δ/νων σύμβουλος της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος.

Στα αποτελέσματα της έρευνας:

- Αποτυπώθηκε η διαπάλη αντικρουόμενων συναισθημάτων στη νεολαία.

Οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα φαίνεται να προσπαθούν να ξεπεράσουν την ανασφάλεια και την απογοήτευση ώστε να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα και την αισιοδοξία. Είναι πολύ σημαντικό το ότι ο δείκτης προσδοκίας είναι θετικός (σε ποσοστό 54%) και το ότι τα θετικά συναισθήματα υπερισχύουν των αρνητικών (ειδικά στους νέους 15-16 και 17-20 ετών), όμως η ένταση της απογοήτευσης και των αρνητικών συναισθημάτων είναι πολύ μεγαλύτερη από την επιθυμητή, για νέους ανθρώπους.

- Η ελληνική νεολαία χαρακτηρίζεται από έντονα ανθρωποκεντρική προσέγγιση/αντίληψη.

Τόσο σε επίπεδο αξιών (όπου υπερέχουν αξιοπρέπεια, φιλία και αλληλεγγύη σε ποσοστό άνω του 90%), όσο και σε επίπεδο προτεραιοτήτων (όπου προσωπική ζωή και φίλοι υπερτερούν επαγγελματικής προοπτικής και δικαιωμάτων) φαίνεται ότι πυρήνας της κοινωνικής προσέγγισης των νέων είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις, (πιθανότητα και ως αντίβαρο στην υψηλή ανασφάλεια και αβεβαιότητα), με την επαγγελματική προοπτική και την επιδίωξη της επιτυχίας να ακολουθούν με επίσης πολύ υψηλά ποσοστά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!