Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Pew: 8 στους 10 Έλληνες λένε ότι τα παιδιά τους θα είναι φτωχότερα
[TheTOC]: Pew: 8 στους 10 Έλληνες λένε ότι τα παιδιά τους θα είναι φτωχότερα

[TheTOC]: Pew: 8 στους 10 Έλληνες λένε ότι τα παιδιά τους θα είναι φτωχότερα

Μια δεκαετία μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, πόσο έχει αλλάξει η οικονομική εμπιστοσύνη και το πώς βλέπουν το μέλλον οι πολίτες, σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η απάντηση είναι πολύ. Συμφωνα με σχετική έρευνα της Pew Research Center την περασμένη άνοιξη, το 2018 περίπου το 78% των Γερμανών αναφέρει ότι οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα είναι καλές, ενώ το 2009 το σχετικό ποσοστό ήταν 50% μικρότερο. Τα 2/3 των Αμερικανών (65%) αισθάνονται επίσης καλά με την οικονομία, ενώ το οικονομικό κλίμα έχει βελτιωθεί κατά 40% στην Πολωνία, 35% στο Ηνωμένο Βασίλειο, 35% στην Ιαπωνία και 24% στην Κένυα.

Ωστόσο, η ανησυχία για το μέλλον υπάρχει. Σε 18 από τις 27 χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η σχετική έρευνα της Pew, οι μισοί ή παραπάνω από τους μισούς ερωτηθέντες υποστήριξαν ότι τα παιδιά τους θα είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από τους ίδιους.

Στην Ελλάδα μόλις ένα 4% εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα είναι καλή και μόλις ένα 14% θεωρεί ότι τα παιδιά τους θα βρεθούν σε καλύτερη κατάσταση από τους ίδιους. Αντιστρόφως, περίπου 8 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι τα παιδιά τους θα είναι φτωχότερα από τους ίδιους.

Δείτε τον πίνακα:

Εντυπωσιακά ποσοστά ωστόσο εντοπίζονται στη χώρα μας και σχετικά με το θέμα της οικονομικής νοσταλγίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!