Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Πέθανε ηΤζια το γηραιότερο πάντα του κόσμου σε αιχμαλωσία
[TheTOC]: Πέθανε ηΤζια το γηραιότερο πάντα του κόσμου σε αιχμαλωσία

[TheTOC]: Πέθανε ηΤζια το γηραιότερο πάντα του κόσμου σε αιχμαλωσία

Απεβίωσε το γηραιότερο πάντα του κόσμου σε αιχμαλωσία. Το θηλυκό πάντα, με το όνομα Τζια Τζια, πέρασε την τελευταία ημέρα του στο ζωολογικό πάρκο Ocean Park του Χονγκ Κονγκ, στο οποίο και διαβίωνε τα τελευταία 17 χρόνια της ζωής της. Σε ηλικία 38 ετών, είχε ξεπεράσει κατά πολύ το φυσικό προσδόκιμο ζωής των πάντα, και αποτελούσε πλέον ένα είδος διασημότητας στη χώρα.

Η Τζια Τζια μεταφέρθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 1999, και μαζί με τον σύντροφό της, Αν Αν, δημιούργησαν αίσθηση κατά την άφιξή τους. Ο Αν Αν είναι σήμερα στα 30 του έτη το δεύτερο γηραιότερο αρσενικό πάντα σε αιχμαλωσία. Τα πάντα συνήθως δεν ζουν πέρα ​​από την ηλικία των 20 ετών στην άγρια ​​φύση, και ίσως ζουν μερικά χρόνια περισσότερο όταν βρίσκονται κάτω από την ανθρώπινη φροντίδα, σε διάφορα καταφύγια και ζωολογικούς κήπους. Οι αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου Ocean Park δήλωσαν ότι η μακροζωία της Τζια Τζια αποτελεί απόδειξη για την αφοσιωμένη φροντίδα που έλαβε εκεί.

Όπως είναι λογικό, η Τζια Τζια, της οποίας η ηλικία σε ανθρώπινα χρόνια αντιστοιχεί στα 114 έτη, άρχισε να υποκύπτει σε συνηθισμένες φυσικές ασθένειες που εμφανίζονται σε μεγάλη ηλικία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!