Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Περικοπές συντάξεων και αναδρομικά στο τραπέζι του Eurogroup
[TheTOC]: Περικοπές συντάξεων και αναδρομικά στο τραπέζι του Eurogroup

[TheTOC]: Περικοπές συντάξεων και αναδρομικά στο τραπέζι του Eurogroup

Μπορεί η επίσημη ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup να μην περιλαμβάνει (για μια ακόμη φορά) την Ελλάδα –στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα της Ιταλίας- ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί καθώς οι ημέρες λιγοστεύουν επικίνδυνα.

Έχουν απομείνει δύο εβδομάδες μέχρι το οικονομικό επιτελείο να καταθέσει προς ψήφιση τον ελληνικό προϋπολογισμό ενώ και στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν σηκώσει τα… στυλό.

Η αρμόδια υπουργός Εργασίας πιέζει ώστε ενόψει Χριστουγέννων οι συντάξεις του Ιανουαρίου να καταβληθούν όσο το δυνατόν ενωρίτερα, αλλά στον ΕΦΚΑ δεν γνωρίζουν ποιες συντάξεις θα καταβάλλουν; Τις «κομμένες» όπως ορίζει ο νόμος ή αυτές που θα καταβληθούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και για τον μήνα Δεκέμβριο; Είναι και άλλα πράγματα που αναμένεται να απασχολήσουν τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών:

1. Οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο του «δημοσιονομικού κενού» που έχει εντοπιστεί –και για το οποίο ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών στην τελευταία συνεδρίαση του EWG

2. Η επιμονή του ΔΝΤ στο να εφαρμοστούν τα συμφωνημένα μέτρα, δηλαδή η περικοπή των συντάξεων. Μπορεί το ΔΝΤ να μην έχει πλέον δικαίωμα βέτο ωστόσο η θέση του λαμβάνεται σοβαρά υπόψη λόγω της πιθανής επιρροής στις αγορές

3. Τα «σύννεφα» που έχουν μαζευτεί στην Ελλάδα λόγω των δικαστικών διεκδικήσεων από ολοένα και περισσότερους πολίτες (σε αυτή τη φάση κατά κύριο λόγο συνταξιούχους).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!