Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: To Πανεπιστήμιο Αθηνών φωταγωγήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
[TheTOC]: To Πανεπιστήμιο Αθηνών φωταγωγήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

[TheTOC]: To Πανεπιστήμιο Αθηνών φωταγωγήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών φωταγωγήθηκε στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του HIV/AIDS. Το ιστορικό κτίριο θα παραμείνει φωτισμένο έως την 1η Δεκεμβρίου ενώ την Πέμπτη η Βουλή των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί και αυτή με την κόκκινη κορδέλα που συμβολίζει τον αγώνα κατά του AIDS.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Επιστημονική εκδήλωση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκαν όλα τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη λοίμωξη σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τα στάδια φροντίδας των HIV oροθετικών ατόμων, καθώς και γενικότερα θέματα πρόληψης και θεραπείας.
Την εκδήλωση συντόνισαν ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αναπλ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ. Ο κ. Δημόπουλος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του ΕΚΠΑ για ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα, όπως τα ζητήματα Υγείας με αφορμή την επιστημονική εκδήλωση για τον ιό HIV.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι εκφράζεται αγωνία για την οικονομική κάλυψη του κόστους των εξετάσεων παρακολούθησης των HIV οροθετικών ασθενών (ιικό φορτίο και γονοτυπική αντοχή). Τόνισε δε, ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των εργαστηρίων που είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή ειδικών εξετάσεων, τόσο για τη διάγνωση, όσο και την παρακολούθηση των ατόμων αυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!