Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Πάγος Σόιμπλε σε ΔΝΤ-ΕΕ-Τσακαλώτο για το πρωτογενές πλεόνασμα
[TheTOC]: Πάγος Σόιμπλε σε ΔΝΤ-ΕΕ-Τσακαλώτο για το πρωτογενές πλεόνασμα

[TheTOC]: Πάγος Σόιμπλε σε ΔΝΤ-ΕΕ-Τσακαλώτο για το πρωτογενές πλεόνασμα

Πάγο και στις κοινοτικές πηγές που άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων για την Ελλάδα και στην πρόταση που έκανε ο Τσακαλώτος από το βήμα του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου βάζει ο Σόιμπλε.

Ο εκπρόσωπος του ερωτηθείς αν θα ήταν διατεθειμένος να συμφωνήσει σε μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2018 – δεδομένου ότι σταθερή άποψή του παραμένει ότι το πρόβλημα δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας – έτσι ώστε η Ελλάδα να μειώσει τους φόρους και να ενισχύσει την οικονομία της, παρέπεμψε στις υπάρχουσες «σταθερές συμφωνίες».

Παρατήρησε μάλιστα πως δεν είναι αρμοδιότητα του γερμανικού ΥΠΟΙΚ το θέμα των δημοσιονομικών στόχων. Αλλά «είναι ζητήματα που συζητούνται και αποφασίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στα αντίστοιχα όργανα και συζητούνται εκεί τα μέτρα που αναφέρατε».

Στο ερώτημα αν «είναι τραγικό για τη κυβέρνηση εάν δεν υπάρχει μέχρι το τέλος του χρόνου συμφωνία για συμμετοχή του στο τρίτο πακέτο διάσωσης» παρέπεμψε εκ νέου στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

«Έχουμε μιλήσει πολύ για το θέμα, θα δούμε τι θα βγει τη Δευτέρα, είμαστε αισιόδοξοι ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συμμετέχει, δεν θέλω να εμπλακώ σε εικασίες για το πότε αυτό θα γίνει, πάντως σε αυτό το σημείο είμαστε αισιόδοξοι και δεν σχολιάζουμε δηλώσεις άλλων».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!