Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Οι όροι που βάζει ο Ερντογάν για τη λύση του Κυπριακού
[TheTOC]: Οι όροι που βάζει ο Ερντογάν για τη λύση του Κυπριακού

[TheTOC]: Οι όροι που βάζει ο Ερντογάν για τη λύση του Κυπριακού

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία, αφού αναφέρθηκε στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, τονίζοντας ότι η Τουρκία εξετάζει τις εναλλακτικές, έκανε εκτενή αναφορά στο Κυπριακό.

Πίσω από τις ιδιαίτερα προκλητικές διατυπώσεις του, ο τούρκος πρόεδρος έθεσε ωστόσο τους όρους που θεωρεί απαραίτητους για τη λύση του κυπριακού προβλήματος. Την ίδια στιγμή, επιβεβαίωσε πως επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν για διμερή και πολυμερή συνάντηση.

Νωρίτερα, ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπ. Γιλντιρίμ, σε δικές του δηλώσεις είχε θέσει την διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων και την εκ περιτροπής προεδρία ως τις δύο προϋποθέσεις που θέτει η Άγκυρα για τη λύση του Κυπριακού.

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο

Μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να φτάσουν κάπου οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι εάν η ε/κ πλευρά λέει ότι ‘αυτά τα εδάφη είναι δικά μας και θα τα διοικούμε εξ ολοκλήρου όλα’ , τότε αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι δεν μπορεί στις συνόδους της ΕΕ να υπάρχει η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και πως υπάρχει και το ψευδοκράτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!