Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Ο οφειλέτης του οφειλέτη: Νέα χρέη 1 δισ. το μήνα στην αγορά
[TheTOC]: Ο οφειλέτης του οφειλέτη: Νέα χρέη 1 δισ. το μήνα στην αγορά

[TheTOC]: Ο οφειλέτης του οφειλέτη: Νέα χρέη 1 δισ. το μήνα στην αγορά

Με τις οφειλές της εφορίας να έχουν ηδη φτάσει στα 95 δις. ευρώ, η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρεί σε 1000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ανά εργάσιμη ημέρα προκαλώντας έφραγμα στην αγορά. Τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του κεντρικού τους οργάνου –το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλώ- ακολουθούν κατά πόδας.

Οι «μετρημένες» από το ΚΕΑΟ οφειλές έχουν ήδη ξεπεράσει τα 23 δις. ευρώ και ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν στείλει ακόμη το σύνολο των στοιχείων για όσους έχουν χρέη κάτω από 5000 ευρώ έκαστος. Ο βαθμός πίεσης προς τους οφειλέτες, αυξάνεται και από αυτή την πλευρά με μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων προς τους οφειλέτες να τακτοποιήσουν τα χρέη τους –δηλαδή να τα πληρώσουν ή να τα ρυθμίσουν το πολύ σε 12 δόσεις- μέσα σε ασφυκτική προθεσμία 20 ημερών.

Όσο για τις τράπεζες, την ώρα που τα κόκκινα δάνεια παραμένουν… πεισματικά πάνω από τα 100 δις. ευρώ, αυξάνουν και αυτές τον βαθμό πίεσης προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο που τους έχει τεθεί για μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δις. ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία. Είναι προφανές ότι το άθροισμα των οφειλών που πλέον ξεπερνά τα 230 δις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!