Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Οδηγία Ντράγκι σε κυβερνήσεις & τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια
[TheTOC]: Οδηγία Ντράγκι σε κυβερνήσεις & τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια

[TheTOC]: Οδηγία Ντράγκι σε κυβερνήσεις & τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια

Με το βλέμμα στη βόμβα των κόκκινων δανείων που φτάνουν στις σημαντικότερες τράπεζες της ευρωζώνης στα 921 εκατ. ευρώ η ΕΚΤ κυκλοφόρησε έγγραφο οδηγιών για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ).

Η ΕΚΤ μεταξύ άλλων επιχειρεί να κινητοποιήσει και τις κυβερνήσεις να ενεργήσουν τα δέοντα βοηθώντας τις τράπεζες να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις δανείων.

«Η ΕΚΤ καλεί τις κυβερνήσεις να ενεργήσουν αποφασιστικά και να προσαρμόσουν τα νομικά και δικαστικά τους πλαίσια προκειμένου να διευκολύνουν τις τράπεζες να μειώσουν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνειά τους».

Οπως σημειώνουν με έμφαση τραπεζικές πηγές είναι προφανές πως η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τις ενέργειές της για την κατάρτιση του θεσμικού πλασίου της νομικής προστασίας τραπεζικών στελεχών και στελεχών του Δημοσίου που θα προχωρήσουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Πρέπει δε, να ψηφιστεί το ταχύτερο δυνατό ο εξωδικαστικός αλλά και οι όποιες αναμορφώσεις προβλέπονται στο πτωχευτικό δίκαιο.

Κατά τα λοιπά και στο πλαίσιο των επερχόμενων stress tests με στοιχεία του τέλους του 2017 η ΕΚΤ μέσω του εγγράφου των κατευθύνσεων παρουσιάζει : α. τα μέτρα , β. τις διαδικασίες και γ. βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουν οι τράπεζες για τα ΜΕΔ.

Καλεί δε τις τράπεζες να εφαρμόσουν ρεαλιστικές και φιλόδοξες στρατηγικές για τη μείωση των ΜΕΔ .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!