Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 0 kmh
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [TheTOC]: Ωδή στον Ρομέρο – Οι 10 καλύτερες ταινίες με ζόμπι
[TheTOC]: Ωδή στον Ρομέρο – Οι 10 καλύτερες ταινίες με ζόμπι

[TheTOC]: Ωδή στον Ρομέρο – Οι 10 καλύτερες ταινίες με ζόμπι

Με αφορμή τον θάνατο του “πατέρα των ζόμπι” και την “ζομπομανία” των τελευταίων χρόνων, με διάφορες, σειρές, το The Toc θυμάται τις καλύτερες ταινίες του είδους. Οι ζωντανοί – νεκροί άλλωστε αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο στην μυθολογία τρόμου στον κινηματογράφο. Και οι πρωταγωνιστές του είναι πολλοί, από τον ξεχωριστό και εμβληματικό George Romero μέχρι τον Danny Boyle και τον Peter Jackson.

Αρχή όλων λοιπόν, το κλασσικό “Η νύχτα των Ζωντανών Νεκρών” του Romero. Στα αγγλικά ο τίτλος ήταν “Night of the Living Dead“. Πρόκειται για ένα αριστούργημα που ξεκίνησε… τα πάντα. Ο σκηνοθέτης προχώρησε σε κάτι πρωτοποριακό, βάζοντας μαύρο πρωταγωνιστή σε ταινία τρόμου. Αν και τα εφέ είναι “γερασμένα”, εντούτοις, η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά κλασσική.

2. Dawn of the Dead

Πάλι ο George A. Romero πρωτοπορεί. Μία ταινία ζόμπι με κοινωνικές – πολιτικές προεκτάσεις; Ναι, γίνεται. Οι ήρωες κλείνονται σε ένα εμπορικό κέντρο και βιώνουν τον απόλυτο καταναλωτισμό, μέχρι… ηδονής, ενώ γύρω τους οι νεκροί τρώνε τα πάντα. Πλέον, οι ζωντανοί νεκροί μετατρέπονται σε εν μέρει πρωταγωνιστές.

3. The Return of the Living Dead

Το The Return of the Living Dead είναι μια σχετικά “απλοϊκή” ταινία. Ο σκηνοθέτης Dan O’Bannon προσδίδει σχεδόν ανίκητες ικανότητες στα ζόμπι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!