Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Όχι στην παροχολογία λένε οι επιχειρηματίες στον πρωθυπουργό
[TheTOC]: Όχι στην παροχολογία λένε οι επιχειρηματίες στον πρωθυπουργό

[TheTOC]: Όχι στην παροχολογία λένε οι επιχειρηματίες στον πρωθυπουργό

Την ανάγκη υλοποίησης όλων των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με πρώτη την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας, αναμένει ο επιχειρηματικός κόσμος και οι παραγωγικοί φορείς της χώρας να ακούσουν τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει από το βήμα της φετινής, 83ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις τους προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου τονίζουν πως επιβάλλεται η καθολική μεταρρύθμιση στο επιχειρηματικό περιβάλλον προκειμένου αυτό, μετά από τρία μνημόνια, να καταστεί πραγματικά φιλικό για την προσέλκυση επενδύσεων. Παράλληλα, οι επικεφαλής των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, μιλώντας προς το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ζητούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να εξαγγείλει συγκεκριμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και να αποφύγει “την παροχολογία και την υποσχεσεολογία”, ενώ προσβλέπουν στην ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων, που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα, θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και θα διασφαλίσουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μέσω και της τόνωσης των επενδύσεων.

Επισημαίνουν ότι πρέπει να υιοθετηθεί νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, χωρίς οριζόντιες πολιτικές λιτότητας και “δείχνουν” ώς επίμονα προβλήματα για την επιχειρηματικότητα, που ζητούν επειγόντως λύση, την υπερφορολόγηση, την ελλιπή πρόσβαση στη χρηματοδότηση και την αντιμετώπιση των “κόκκινων δανείων”, τη γραφειοκρατία, το παραεμπόριο, την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού και το υψηλό κόστος ενέργειας.

Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος ΣΕΒ:

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Θεόδωρος Φέσσας δήλωσε πως «η χώρα μας βγαίνει από τα μνημόνια ανταγωνιστικότερη, αλλά φτωχότερη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!