Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Ο Ντόναλντ Τραμπ αναζωπυρώνει τους φόβους για ένα κυβερνητικό “shutdown”
[TheTOC]: Ο Ντόναλντ Τραμπ αναζωπυρώνει τους φόβους για ένα κυβερνητικό “shutdown”

[TheTOC]: Ο Ντόναλντ Τραμπ αναζωπυρώνει τους φόβους για ένα κυβερνητικό “shutdown”

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε εκ νέου σήμερα να ανατρέψει τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, που θα συνέβαλε στο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να παραλύσει η λειτουργία της ομοσπονδιακής διοίκησης, καθώς δεν προβλέπει τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του τείχους του στα σύνορα με το Μεξικό.

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε την Τρίτη με συντριπτική πλειοψηφία (93-7) το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που καλύπτει πολλά υπουργεία όπως εκείνο της Άμυνας. Ο νόμος περιλαμβάνει και το μέτρο της παράτασης, έως την 7η Δεκεμβρίου, της χρηματοδότησης και άλλων υπουργείων όπου θα είναι δυσκολότερο να επιτευχθεί συναίνεση. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού shutdown όταν η χρηματοδότηση λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν να αναβάλουν το ακανθώδες ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης και της κατασκευής του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό για μετά τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, όπου κινδυνεύουν να χάσουν την πλειοψηφία τους στο Κογκρέσο.

Καρπός μιας σπάνιας συμφωνίας μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν επίσης την πλειοψηφία.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να υπογράψει τους νόμους προκειμένου να τεθούν σε ισχύ. Και σε ένα tweet σήμερα, δεν φάνηκε ιδιαίτερα πρόθυμος να το κάνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!