Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Ο Μακρόν στο Βερντέν για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου
[TheTOC]: Ο Μακρόν στο Βερντέν  για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου

[TheTOC]: Ο Μακρόν στο Βερντέν για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου

Ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται σήμερα σε τρεις τόπους που συμβολίζουν το μεγάλο σφαγείο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανάμεσά τους στο Βερντέν, θέατρο της εμβληματικής μάχης, για να μεταφέρει το όραμα μίας ισχυρής και ειρηνικής Ευρώπης απέναντι στον «παραλογισμό» των εθνικισμών.

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μνήμης που ξεκίνησε την Κυριακή, με την ευκαιρία της 100ής επετείου από τον τερματισμό του Μεγάλου Πολέμου (11 Νοεμβρίου 2018), ο πρόεδρος της Γαλλίας καταδίκασε στην συνέντευξή του στο δίκτυο Europe 1 «τον παραλογισμό των συρράξεων, τον παραλογισμό του πολεμοχαρούς εθνικισμού», την επιστροφή του οποίου αρχίζει να διακρίνει «σε μία όλο και πιο κατακερματισμένη Ευρώπη» από εκείνους που «παίζουν με τους φόβους παντού».

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά να εισακουσθούν οι φόβοι αυτοί, κυρίως «ο φόβος μίας Ευρώπης του ακραίου φιλελευθερισμού που δεν επιτρέπει πλέον στις μεσαίες τάξεις να ευημερήσουν».

«Εχουμε ανάγκη από μία Ευρώπη που προστατεύει περισσότερο τους εργαζόμενους, που θα είναι περισσότερο ανοικτή σε όλους τους ανέμους», είπε χωρίς να παραλείψει τον φόβο των μεταναστών: «Πρέπει να δώσουμε μία πραγματική απάντηση, σύμφωνη με τις αρχές μας, παρέχοντας άσυλο σε όσους οφείλουμε να προστατεύσουμε , σε συνδυασμό με μία πολιτική ανάπτυξης, ασφάλειας και προστασίας των συνόρων μας».

Εξι μήνες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, και δεδομένου ότι τα αντισυστημικά κόμματα βρίσκονται σε άνοδο, ο πρόεδρος της Γαλλίας επιδιώκει να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων προωθώντας μία σειρά σημαντικών σχεδίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!