Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Ντάισελμπλουμ: Βήμα-βήμα η λύση για το ελληνικό χρέος
[TheTOC]: Ντάισελμπλουμ: Βήμα-βήμα η λύση για το ελληνικό χρέος

[TheTOC]: Ντάισελμπλουμ: Βήμα-βήμα η λύση για το ελληνικό χρέος

Στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 5 Δεκεμβρίου, παραπέμπει τη συζήτηση των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ,

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε ότι βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα θα συζητηθούν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τότε, θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, τους τελευταίους μήνες έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα, όπου εφαρμόστηκε ένας εντυπωσιακός κατάλογος μεταρρυθμίσεων που είχαν είχαν συμφωνηθεί το καλοκαίρι του 2015.

Αναφορικά με το χρέος, είπε ότι στις 24 Μαΐου οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε μια συμφωνία – πλαίσιο για τη βιωσιμότητα του χρέους με βραχυπρόθεσμα μέτρα, η οποία όπως είπε, ολοκληρώθηκε σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αν χρειαστεί θα ληφθούν και άλλα μέτρα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

«Θα εξετάσουμε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που έχει ετοιμάσει ο ESM, ενώ το ΔΝΤ θα μας ρωτήσει πόσο προσηλωμένοι είμαστε στη διασφάλιση της βιωσιμότητας. Συμφωνώ με αυτά που είπε χθες, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι δεν πρέπει να χαθεί το μομέντουμ για την Ελλάδα, ωστόσο άλλοι μας λένε να κάνουμε γρήγορα, άλλοι έχουν στυλώσει τα πόδια, το δικό μου στιλ προτάσσει τη λύση βήμα βήμα», είπε ο πρόεδρος του Εurogroup

Απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου της Ευρωβουλής Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με το τι θα πρέπει να περιμένουν στις 5 Δεκεμβρίου, ο κ. Ντέϊσελμπλουν ανέφερε τα εξής: «Θα ακούσουμε τους θεσμούς και ελπίζουμε να υπάρχει συμφωνία σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση και ιδιαίτερα στα εργασιακά, γιατί για μας είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα» και συνέχισε:

«Στη συνέχεια θα συζητήσουμε κάποια θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα όπως αυτό του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ. Για το θέμα αυτό το ΔΝΤ λέει ότι δεν μπορείτε να ζητάτε από την Ελλάδα ένα πλεόνασμα 3,5% για πολλά χρόνια μετά το 2018, ενώ από την άλλη υπάρχει το Σύμφωνο Σταθερότητα που προβλέπει την απαραίτητη δημοσιονομική προσαρμογή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!