Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Νέο θρίλερ για τη συνεδρίαση του ΣτΕ με αντικείμενο τις τηλεοπτικές άδειες
[TheTOC]: Νέο θρίλερ για τη συνεδρίαση του ΣτΕ με αντικείμενο τις τηλεοπτικές άδειες

[TheTOC]: Νέο θρίλερ για τη συνεδρίαση του ΣτΕ με αντικείμενο τις τηλεοπτικές άδειες

Την Τρίτη το απόγευμα πρόκειται να συνεδριάσει η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, όμως η πειθαρχική έρευνα σε βάρος ανώτατου δικαστικού και η ασθένεια ενός μέλους του σώματος προκαλεί νέα σενάρια περί ενδεχόμενης αναβολής.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος μετά από δημοσιεύματα του τύπου ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για έναν δικαστή , ο οποίος – σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου – έδειξε ενδιαφέρον για υποψηφία της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε στο ΣτΕ ως δικαστής.

Η πειθαρχική έρευνα κατά του ανώτατου δικαστικού, αλλά και το έμφραγμα που υπέστη ένα άλλο μέλος του σώματος, το οποίο νοσηλεύεται στην εντατική, θέτουν σοβαρά ερωτήματα για το εάν θα επηρεαστεί η αυριανή διάσκεψη. Στα σενάρια για το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση περιλαμβάνεται η αναπλήρωση των δύο δικαστών από τα δύο διαθέσιμα αναπληρωματικά μέλη, χωρίς να αποκλείεται όμως και αυτό της ματαίωσης της διάσκεψης και την εκδίκαση της υπόθεσης από την αρχή.

Αν τελικώς πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, οι δικαστές θα πρέπει να ψηφίσουν για το θέμα που τους απασχόλησε στις δύο προηγούμενες διασκέψεις και αφορά το αν οι προσφυγές των καναλιών πρέπει να γίνουν δεκτές και το δικαστήριο να προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου Παππά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!