Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 17 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Νέο μήνυμα από τους δανειστές: Να μείνουμε πιστοί στη συμφωνία
[TheTOC]: Νέο μήνυμα από τους δανειστές: Να μείνουμε πιστοί στη συμφωνία

[TheTOC]: Νέο μήνυμα από τους δανειστές: Να μείνουμε πιστοί στη συμφωνία

Το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου δημιουργεί πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα και αφήνει ανοικτό το παράθυρο για φοροδιαφυγή. Σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους για να ενισχύσουμε την νησιωτική Ελλάδα όχι μέσω της διατήρησης των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ αλλά μέσω επενδύσεων στα νησιά που τις χρειάζονται περισσότερο.

Αυτό τόνισε ευρωπαϊκή πηγή με πολύ καλή γνώση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση. Αν και σημείωσε ότι οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα του ΦΠΑ συνεχίζονται, ουσιαστικά δεν άφησε πολλά περιθώρια διατήρησης του ειδικού καθεστώτος κάτι που σημαίνει ότι οδεύουμε σε αύξηση των συντελεστών σε 32 νησιά του Αιγαίου.

Η ίδια πηγή, πρόσθεσε ότι τα προαπαιτούμενα που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου προκειμένου να κλείσει οριστικά η 3η αξιολόγηση, ανέρχονται στα 110 εκ των οποίων αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί πλήρως περίπου το ένα τρίτο. Ημερομηνία ορόσημο παραμένει η 22α Ιανουαρίου καθώς στην συνεδρίαση του Eurogroup θα πρέπει να εγκριθεί το πρόγραμμα συμμόρφωσης (compliance report) αλλά και τοαναθεωρημένο μνημόνιο. Όσον αφορά στο ύψος της δόσης που θα εκταμιεύσει η Ελλάδα, ο ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η συζήτηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη αλλά «αφετηρία» θα αποτελέσει ποσό της τάξεως των 5 δις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!