Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Νέα ψυχρολουσία από το ΔΝΤ: Κατεβαίνει ο πήχης της ανάπτυξης
[TheTOC]: Νέα ψυχρολουσία από το ΔΝΤ: Κατεβαίνει ο πήχης της ανάπτυξης

[TheTOC]: Νέα ψυχρολουσία από το ΔΝΤ: Κατεβαίνει ο πήχης της ανάπτυξης

Λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες επαφές του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Ουάσινγκτον για την πορεία του ελληνικού ζητήματος, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης. Η έκθεση για την Παγκόσμια Οικονομία που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2% το 2018.

Η αντίστοιχη πρόβλεψη που είχε διατυπώσει το ΔΝΤ το φθινόπωρο ήταν 2,6%. Η αναθεώρηση προς τα κάτω του πήχη της ανάπτυξης έρχεται τη τη χρονική στιγμή που θα πρέπει να αποφασιστεί αφενός η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και αφετέρου η ημερομηνία μείωσης της έκπτωσης φόρου από τα 1900 στα 1250 ευρώ. Οι δημοσιονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ θα ανακοινωθούν αύριο αλλά ήδη η μείωση του πήχη της ανάπτυξης συνιστά μια πρώτη «ψυχρολουσία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αναθεώρηση προς τα κάτω δεν συνιστά αιφνιδιασμό καθώς από τη στιγμή που ο πήχης της ανάπτυξης για το 2017 κατέβηκε στο 1,4% για το 2017 (σ.σ το ΔΝΤ προέβλεπε το φθινόπωρο ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με ανάπτυξη 1,8%, ήταν λογικό να υπάρξει αναθεώρηση προς τα κάτω και για την φετινή χρονιά.

Αναλυτικά οι νέες προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα, έχουν ως εξής:

1. Για το ΑΕΠ προβλέπεται ανάπτυξη 2% για φέτος (από 1,4% το 2017) και μόλις 1,8% για το 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!