Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Νέα πρόσκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Ακατανόητη η στάση της Ελλάδας στα Ίμια
[TheTOC]: Νέα πρόσκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Ακατανόητη η στάση της Ελλάδας στα Ίμια

[TheTOC]: Νέα πρόσκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Ακατανόητη η στάση της Ελλάδας στα Ίμια

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, μία ημέρα μετά τον χαρακτηρισμό των Ιμίων ως τουρκικό έδαφος από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου. Το τουρκικό ΥΠΕΞ δηλώνει τώρα ότι αδυνατεί να κατανοήσει τη στάση της ελληνικής πλευράς.

O εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χιουσείν Μουφτούογλου, απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση αναφορικά με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, δήλωσε ότι είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 η στάση της Άγκυρας αναφορικά με τη κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες.

«Είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996 η στάση της χώρας μας αναφορικά με τη κυριαρχία πάνω στις βραχονησίδες Ίμια (Καρντάκ). Δεν έχει τροποποιηθεί η πολιτική μας».

Ο Χιουσείν Μουφτούογλου υπενθυμίζοντας πως και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούοσογλου, επανέλαβε το θέμα αυτό σε απάντηση που έδωσε στην ερώτηση που κατατέθηκε στην προεδρία της τουρκικής Βουλής, υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Η γειτονική χώρα προέβη σε δήλωση σαν να ενημερώθηκε για πρώτη φορά σχετικά με τη συγκεκριμένη γνωστή θέση μας και αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο της δήλωσης», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Οι χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου

Συνέχεια στις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών δίνει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μελβούτ Τσαβούσογλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!