Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Νέα έρευνα: Ποιους εμπιστεύονται και ποιους όχι οι Έλληνες
[TheTOC]: Νέα έρευνα: Ποιους εμπιστεύονται και ποιους όχι οι Έλληνες

[TheTOC]: Νέα έρευνα: Ποιους εμπιστεύονται και ποιους όχι οι Έλληνες

Μεγάλο είναι το έλλειμμα εμπιστοσύνης σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας τόσο προς τους πολιτικούς θεσμούς όσο και πρους τους συνανθρώπους διαπιστώνει μια νέα μεγάλη έρευνα για τις αξίες των ελλήνων της διαΝΕΟσις.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2017 σε δείγμα 1.200 νοικοκυριών με προσωπικές συνεντεύξης. Την ευθύνη του σχεδιασμού των ερωτηματολογίων και την επιμέλεια της έρευνας είχε καθηγητής Κοινωνιολογίας Σ. Κονιόρδιος, ενώ την διεξαγωγή της ανέλαβε η εταιρία Metron Analysis του Στράτου Φαναρά

-Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ

-Διαβάστε την έκθεση παρουσίασης του κ. Κονιόρδου εδώ

-Διαβάστε την ανάλυση του Στράτου Φαναρά εδώ

Όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο κ. Κονιόρδιος, “η Παγκόσμια Έρευνα Αξιών − World Values Survey (WVS) αποτελεί ένα επαναλαμβανόμενο από το 1981 ερευνητικό εγχείρημα με φορέα τη World Value Survey Association (WVSA) και ιδρυτικό πρόεδρο τον Καθηγητή του Πανεπιστήμιου του Μίσιγκαν, Ronald Inglehart. Σχεδιάστηκε για να ελεγχθεί η υπόθεση ότι οι οικονομικές και τεχνολογικές αλλαγές μετασχηματίζουν τις βασικές αξίες και τα κίνητρα των πολιτών των σύγχρονων-βιομηχανοποιημένων κοινωνιών. Βασική επιδίωξη της έρευνας είναι η άντληση πληροφοριών αναφορικά με τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον πληθυσμό μιας σειράς χωρών που εκτείνονται σε όλη την υδρόγειο. Αποτελεί επαναλαμβανόμενο εγχείρημα διότι οι αξίες, σε αντίθεση με τις στάσεις, καθώς συνδέονται με τη διαδικασία εγχάραξης κοινωνικών αντιλήψεων, της κοινωνικοποίησης που πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα κοινωνικά και πολιτισμικά πλαίσια εγγράφονται βαθύτερα και συνήθως μεταβάλλονται αργόσυρτα. Αυτή η διάσταση καθορίζει και το χρονικό βάθος της επαναλαμβανόμενης αυτής έρευνας που είναι τα πέντε έτη”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!