Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [TheTOC]: Μπουρνούς: Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης στο Μάτι αλλά κανείς δεν το ενεργοποίησε
[TheTOC]: Μπουρνούς: Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης στο Μάτι αλλά κανείς δεν το ενεργοποίησε

[TheTOC]: Μπουρνούς: Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης στο Μάτι αλλά κανείς δεν το ενεργοποίησε

«Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι αλλά ποτέ δεν δόθηκε εντολή ενεργοποίησής του», αποκαλύπτει ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς για την τραγική 23η Ιουλίου και την εθνική τραγωδία της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Μιλώντας στο ρ/φ του Πρώτου Θέματος, ανέφερε: «Το σχέδιο εκκένωσης δεν ενεργοποιήθηκε γιατί δεν έδωσε ποτέ κανείς εντολή». «Υπάρχουν άνθρωποι που ειδοποιήθηκαν αλλά αυτό δεν είναι εκκένωση» είπε.

«(Η φωτιά στο Μάτι) δεν αντιμετωπίστηκε σωστά όταν ξεκίνησε. Δεν κινήθηκαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που δεν ήταν πολλά δέντρα γιατί ήταν καμένα. Δεν πολεμήθηκε εκεί που έπρεπε η φωτιά και έτσι ήταν αναπόφευκτη η καταστροφή όταν γύρισε η φορά του ανέμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο δήμαρχος Ραφήνας επάνελαβε ότι «δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει σχετική εισήγηση ο επιχειρησιακός υπεύθυνος της πυροσβεστικής που ήταν στο πεδίο. Αυτό δεν έγινε ποτέ». «Υπάρχουν 89 νεκροί, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι. Ντροπή σε όσους επιχείρησαν να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους» συνέχισε ο δήμαρχος Ραφήνας προσθέτοντας ότι για τον ίδιο «η Πυροσβεστική έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!