Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Μουζάλας: Αν αδειάσουμε τα νησιά, καταρρέει η συμφωνία
[TheTOC]: Μουζάλας: Αν αδειάσουμε τα νησιά, καταρρέει η συμφωνία

[TheTOC]: Μουζάλας: Αν αδειάσουμε τα νησιά, καταρρέει η συμφωνία

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση εξέφρασε τον φόβο πως, αν καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό «θα γίνουμε όπως πέρσι το καλοκαίρι».

Δήλωσε ανήσυχος για τη στάση μερίδας νησιωτών κατά των προσφύγων – μεταναστών, αποδίδοντας τις αντιδράσεις αυτές στην απόκρυψη των πραγματικών, όπως είπε, δεδομένων του προβλήματος εκ μέρους τοπικών παραγόντων και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τόνισε πως η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας δεν προβλέπει μεταφορά των hot spot στην ενδοχώρα και πως μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης, πιθανόν να οδηγούσε σε κατάρρευση της συμφωνίας.

«Η κυβέρνηση έχει κύριο αίτημα, να μεταφέρουμε κόσμο απ’ τα νησιά στην ενδοχώρα σε κλειστά κέντρα χωρίς να παραβούμε τη συμφωνία» σημείωσε ο κ. Μουζάλας και πρόσθεσε ότι η συμπολίτευση προτείνει τη βελτίωση των εγκαταστάσεων όπου διαμένουν πρόσφυγες.

Στη συνέχεια υπερασπίστηκε την θέση της κυβέρνησης να συγκροτηθεί «ένας χώρος κράτησης εκείνων που κάνουν τα επεισόδια» στη Χίο, κάτι στο οποίο όμως, όπως σημείωσε, αντιτίθεται ο δήμος Χίου, η Εκκλησία και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου, ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως γίνεται κατάχρηση της διαδικασίας, καθώς όλοι αιτούνται άσυλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!