Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Μοσκοβισί: Πρώτα η συμφωνία μετά η συζήτηση για το χρέος
[TheTOC]: Μοσκοβισί: Πρώτα η συμφωνία μετά η συζήτηση για το χρέος

[TheTOC]: Μοσκοβισί: Πρώτα η συμφωνία μετά η συζήτηση για το χρέος

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικο σταθμό ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε πως το ΔΝΤ θα είναι παρών στο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη και πως η συμφωνία περιλαμβάνει και αυτό. Παράλληλα, σημείωσε ότι προηγείται η συμφωνία στο τεχνικό επίπεδο και ακολουθεί η όποια συζήτηση για το χρέος.
Στην ερώτηση για τον αν η Ελλάδα ολοκληρώνει την δεύτερη αξιολόγηση και ψηφίζει νέα μέτρα, έτσι ώστε το ΔΝΤ να μπει στο πρόγραμμα, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τονίζοντας ότι «στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, που περιλαμβάνει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την Κομισιόν, την ΕΚΤ και τον ΕΜΣ αλλά και το ΔΝΤ» και ότι «δουλεύουμε πάνω σε αυτή την συμφωνία σε στενή συνεργασία με τους Έλληνες εταίρους».
Όπως είπε, «πιστεύω ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να μπούμε σε συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους» και πως αν και «δεν βρισκόμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο, είναι εφικτό».

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι «δεν είμαστε εδώ για να επιβάλλουμε περισσότερη λιτότητα στην Ελλάδα. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχίσουν, γιατί οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να αλλάξουν τη δομή της οικονομίας, να την κάνουν πιο ανταγωνιστική, να την κάνουν πιο ελκυστική, πιο αξιόπιστη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!