Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Μόσχα: Η Ουάσιγκτον πίσω από την αντιρωσική απόφαση της Ελλάδας
[TheTOC]: Μόσχα: Η Ουάσιγκτον πίσω από την αντιρωσική απόφαση της Ελλάδας

[TheTOC]: Μόσχα: Η Ουάσιγκτον πίσω από την αντιρωσική απόφαση της Ελλάδας

Μαίνεται ο έμμεσος διπλωματικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία με επίκεντρο την κίνηση της Αθήνας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες αλλά και την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών του ΝΑΤΟ με την πΓΔΜ.

Μετά τη χθεσινή στήριξη του Στέιτ Ντιπαρτμεντ στην απόφαση τη;ς Αθήνας, η Μόσχα σήκωσε σήμερα το γάντι και σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι «η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από την αντιρωσική απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών η απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα είναι αβάσιμη και θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν παρείχε δικαιολογία για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών τονίζοντας ότι η Μόσχα θεωρεί το περιστατικό απόλυτα αβάσιμο.

«Θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια είναι απολύτως παράλογη, δεν επιβεβαιώνεται από γεγονότα από την ελληνική πλευρά η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη φύση των διμερών σχέσεών μας και είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρές ζημιές», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο και προσθέτει ότι κάλεσε τον Έλληνα πρεσβευτή, Ανδρέα Φρυγάνα, για να διαμαρτυρηθεί για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών και να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.

Χθες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως την Ελλάδα στο δικαίωμα της να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ρωσία στην ευρύτερη περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!