Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: MNI: Νέες δεσμεύσεις και κλείσιμο αξιολόγησης έως τον Μάρτιο
[TheTOC]: MNI: Νέες δεσμεύσεις και κλείσιμο αξιολόγησης έως τον Μάρτιο

[TheTOC]: MNI: Νέες δεσμεύσεις και κλείσιμο αξιολόγησης έως τον Μάρτιο

Την ώρα που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με τον Γ. Χουλιαράκη έβλεπαν στο Παρίσι τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν σε μια προσπάθεια να εκκινήσει η διαδικασία της β΄αξιολόγησης – πάγωσε μετά το επίδομα Τσίπρα στους συνταξιούχους – το Eurogroup διαμήνυε στην Αθήνα:« Μείνετε προσηλωμένοι στη συμφωνία και τους κανόνες».

Αυτό ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος της ευρωζώνης λίγο πριν την αυριανή συνεδρίαση του EwG που καλείται, μεταξύ άλλων, να εξετάσει πότε θα επιστρέψουν οι Θεσμοί στην Αθήνα.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν μετά τη συνάντηση Τσακαλώτου, Χουλιαράκη, Σαπέν ότι έγινε μια λεπτομερής και ουσιαστική συζήτηση ττόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη διαδικασία, με σκοπό να ξεκλειδώσουν όλες οι πτυχές της δεύτερης αξιολόγησης.

Ανέφεραν μάλιστα ότι υπήρξε σύμπτωση απόψεων στο ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Την Πέμπτη εξάλλου οι κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα δουν και τον επίτροπο οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

Eurogroup: Μείνετε προσηλωμένοι στη συμφωνία και στους κανόνες

Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης που μίλησε στο ΜΝΙ σχολιάζοντας και τις επαφές Τσακαλώτου με Σαπέν και Μοσκοβισί ανέφερε «Το μήνυμα στους Ελληνες θα είναι σαφές: μείνετε στο πλάνο και τους κανόνες»

Απαντώντας στο ίδιο πλαίσιο έλληνας αξιωματούχος τόνισε « Είμαστε δεσμευμένοι στην εφαρμογή της συμφωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!