Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Μητσοτάκης από τις ΗΠΑ: Ρωτήστε τον Τσίπρα για τον Σαββίδη
[TheTOC]: Μητσοτάκης από τις ΗΠΑ: Ρωτήστε τον Τσίπρα για τον Σαββίδη

[TheTOC]: Μητσοτάκης από τις ΗΠΑ: Ρωτήστε τον Τσίπρα για τον Σαββίδη

Ο πρόεδρος της ΝΔ από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, αναφέρθηκε σε μία νέα γενιά ολιγαρχών οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση, ενώ προχώρησε σε μνεία στον Σαββίδη.

Ο κ. Μητσοτάκης δαβεβαίωσε ότι δεν θα ανεχθεί απειλές ή εκφοβισμούς, ενώ χαρακτήρισε «ντροπή για τη χώρα» τις πρόσφατες εικόνες που εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο Τούμπας. Αναφερόμενος δε στις επόμενες εκλογές είπε ότι στο επίκεντρο αυτών δεν θα είναι η Οικονομία, αλλά η Δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε ανοιχτή συζήτηση στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS), στην Ουάσιγκτον και μίλησε ουσιαστικά εφ’ όλης της ύλης.

Τα βασικά σημεία των τοποθετήσεών του έχουν ως εξής.

·Σχετικά με τον κ. Σαββίδη, νομίζω ότι ρωτάτε το λάθος άτομο. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα για τον κ. Σαββίδη. Επειδή ήταν -και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ακόμα- πολύ στενά συνδεδεμένος μαζί του. Αυτό που εννοώ είναι ότι υπήρχε μια πολύ βολική συμφωνία μεταξύ του κ. Σαββίδη και του κ. Τσίπρα. Στην πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να εξυπηρετήσει τον κ. Σαββίδη, διαγράφοντας κάποια πρόστιμα που είχαν συσσωρευθεί σε μία από τις επιχειρήσεις του, και ως αντάλλαγμα ο κ. Σαββίδης εξέφρασε ενδιαφέρον για την αγορά μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζουν ξεκάθαρα την κυβέρνηση.

·Υπάρχει μια νέα γενιά ολιγαρχών που βρίσκονται πολύ κοντά στην κυβέρνηση, και είναι μάλιστα χειρότερη από την προηγούμενη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!