Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Μηνύματα από όλους: Kλείστε την αξιολόγηση μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου
[TheTOC]: Μηνύματα από όλους: Kλείστε την αξιολόγηση μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου

[TheTOC]: Μηνύματα από όλους: Kλείστε την αξιολόγηση μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου

Ο χρόνος κυλάει και πάλι σε βάρος της Αθήνας για το κλείσιμο της αξιολόγησης και η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι με την πλάτη στον τοίχο και αντιμέτωπη με το «take it or leave it» παρελθόντων μηνών.

ΔΝΤ και ευρωπαίοι έχουν ήδη καταλήξει στο «μοντέλο» για την επαναφορά του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Κι αυτό το μοντέλο περιλαμβάνει νέα μέτρα και προκαταβολικές «εγγυήσεις» από την κυβέρνηση Τσίπρα η οποία πάντως μέσω του Δ. Τζανακόπόπουλου αρνείται την προοπτική να δεχθεί άλλα μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος το 2018.

Η Αθήνα καλείται να να κλείσει την β’ αξιολόγηση σε τεχνικό τουλάχιστον επίπεδο έως την Κυριακή και πριν το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας καθώς η ευρωζώνη ανησυχεί ότι μετά την Κυριακή θα έχει να αντιμετωπίσει και την ιταλική καταιγίδα αν οι Ιταλοί πουν όχι στο δημοψήφισμα του Ρέντσι.

Μηνύματα να επισπεύσει την συμφωνία έστειλαν στην κυβέρνηση την Τρίτη και ο Γ. Νταϊσελμπλουμ και ο Πιέρ Μοσκοβισί αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Ντάισελμπλουμ: Ελπίζουμε να υπάρχει συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση

Ο πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών μέχρι την Δευτέρα. Και προσδιόρισε και το επίδικο ζήτημα της β’ αξιολόγησης λέγοντας « Θα ακούσουμε τους θεσμούς και ελπίζουμε να υπάρχει συμφωνία σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση και ιδιαίτερα στα εργασιακά, γιατί για μας είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!