Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [TheTOC]: Μήνυμα Τσίπρα σε Τουρκία: Η προκλητικότητα είναι στάση δειλίας
[TheTOC]: Μήνυμα Τσίπρα σε Τουρκία: Η προκλητικότητα είναι στάση δειλίας

[TheTOC]: Μήνυμα Τσίπρα σε Τουρκία: Η προκλητικότητα είναι στάση δειλίας

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία μετά το πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε στελέψη του Λιμενικού κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ναυτιλίας.

«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει ούτε θα ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι η χώρα «δεν παίζει παιχνίδια. Είμαστε μια χώρα στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ, μέλος του ΝΑΤΟ με ισχυρό περιφερειακό ρόλο και διεθνείς συμμαχίες. Πυλώνας σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Όπως είπε, «κάποιους τους ενοχλεί η αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδας στην περιοχή αλλά τους καλούμε να συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα. Να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της ειρηνικής συνύπαρξης και της περιφερειακής συνερηασίας».

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, «με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε τη σταθερότητα. Tα θαλάσσια σύνορα της χώρας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η θρασύτητα και η προκλητικότητα δεν αποτελεί μονάχα στάση ανευθυνότητας αλλά και στάση δειλίας ή θρασυδειλίας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!