Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Μέτρα-φωτιά στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο Plus-Τι ζητούν οι θεσμοί
[TheTOC]: Μέτρα-φωτιά στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο Plus-Τι ζητούν οι θεσμοί

[TheTOC]: Μέτρα-φωτιά στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο Plus-Τι ζητούν οι θεσμοί

Mέτρα-φωτιά περιλαμβάνει το προσχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στη σελίδα 2 του προσχεδίου συμφωνίας με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου που άφησαν οι Θεσμοί στην Αθήνα πριν την αναχώρησή της γίνεται και αναφορά «στην απαίτηση ψήφισης πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων μόνιμου χαρακτήρα προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ όχι μόνο το 2018 αλλά και καθένα από τα επόμενα χρόνια έως το 2020».

Το προσχέδιο του Μνημονίου «Plus» προβλέπει πλήθος μέτρων σε μια σειρά από τομείς από τα εργασιακά μέχρι τις ιδιωτικοποιήσεις.

Το επίδομα θέρμανσης, που κόπηκε μία φορά πέρυσι φαίνεται ότι θα μπει ξανά στον κόφτη, καθώς θα πρέπει να περιοριστεί το 2018 σε 53 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα προβλέπεται κατάργηση φοροαπαλλαγών με στόχο εξοικονομήσεις 155 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ αυτών και διαγραφή της έκπτωσης των ιατρικών εξόδων στη φορολογία εισοδήματοςφυσικών προσώπων.

Εργασιακά

Ειδικότερα, στα εργασιακά προβλέπει:

-Αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων από το 5% στο 10%.

-Κατάργηση της διοικητικής έγκρισης των ομαδικών απολύσεων. Η σχετική εξουσία μεταβιβάζεται στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, στο οποίο μετέχουν με ίση εκπροσώπηση κράτος, εργαζόμενοι και εργοδότες. Το Συμβούλιο αυτό όμως δεν θα μπορεί να απορρίπτει ομαδικές απολύσεις, παρά μόνο θα ελέγχει την τήρηση της νομιμότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!