Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Μέρκελ: Χρειαζόμαστε διμερείς συμφωνίες για το μεταναστευτικό
[TheTOC]: Μέρκελ: Χρειαζόμαστε διμερείς συμφωνίες για το μεταναστευτικό

[TheTOC]: Μέρκελ: Χρειαζόμαστε διμερείς συμφωνίες για το μεταναστευτικό

Oι ηγέτες 16 ευρωπαϊκών χωρών θα προσπαθήσουν σήμερα στις Βρυξέλλες να κατευνάσουν τις εντάσεις στο εσωτερικό της ΕΕ απέναντι στην πρόκληση της μετανάστευσης, ενδεικτικό των οποίων είναι το μπρα-ντε-φερ γύρω από το πλοίο που μεταφέρει μετανάστες και στο οποίο η Ιταλία και η Μάλτα αρνήθηκαν την είσοδο στα λιμάνια τους.

Για ριζική αλλαγή προσέγγισης στο θέμα της μετανάστευσης έκανε λόγο ο ιταλός πρωθυπουργός Τζ.Κόντε φθάνοντας στις Βρυξέλλες. Δήλωσε ότι η Ιταλία θα παρουσιάσει μια νέα πρόταση για το άσυλο και τη μετανάστευση.

Όπως ανέφερε ο Κόντε, η ιταλική πρόταση αφορά, ουσιαστικά την κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου, ο οποίος, όπως είπε, είναι βασισμένος σε μια λογική «εκτάκτου ανάγκης». Η Ιταλία, τόνισε, επιθυμεί να αντιμετωπίζει το προσφυγικό πρόβλημα με τρόπο διαρθρωτικό.

Eνα μέρος της συζήτησης θα επικεντρωθεί στην προστασία των εξωτερικών συνόρων ενώ θα αναζητηθούν τρόποι περιορισμού της παράτυπης μετανάστευσης.Θα αναζητήσουμε μια λογική ισορροπία δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ προσερχόμενη.”Το συζητούμε εδώ ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά γνωρίζουμε ότι, δυστυχώς, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν θα έχουμε μια ολοκληρωμένη λύση για το ζήτημα της μετανάστευσης, γι ‘αυτό και θα υπάρξουν διμερείς και τριμερείς συμφωνίες, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε – να σκεφτούν τα 28 μέλη τι είναι σημαντικό και για ποιον. Η αναζήτηση ενός «modus vivendi» και η συνέχιση της προσπάθειας για μια κοινή ευρωπαϊκή λύση βρίσκεται στο επίκεντρο των σημερινών συνομιλιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!