Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [TheTOC]: Με ματαίωση της συμφωνίας απειλεί ξανά την Ε.Ε η ‘Αγκυρα
[TheTOC]: Με ματαίωση της συμφωνίας απειλεί ξανά την Ε.Ε η ‘Αγκυρα

[TheTOC]: Με ματαίωση της συμφωνίας απειλεί ξανά την Ε.Ε η ‘Αγκυρα

Με αναστολή ή και την οριστική ματαίωση της συμφωνίας με την ΕΕ για τους πρόσφυγες απειλεί εκ νέου η Τουρκία ζητώντας ως αντάλλαγμα από τις Βρυξέλλες να εφαρμόσει την υπόσχεσή της για κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες ως το τέλος της χρονιάς.

Σε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, ο τουρκος υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ αναφέρεται στην επιμονή της Ευρωπαϊκής Ενωσης να μην καταργεί το καθεστώς βίζας, προβάλλοντας ως δικαιολογία τους αντιτρομοκρατικούς νόμους που ισχύουν στην Τουρκία και θυμίζει την πάγια θέση της Αγκυρας ότι αυτοί οι νόμοι είναι αναγκαίοι για την χώρα μετά και το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

“Πιέζοντας γι’ αυτό το θέμα, παρά την υπάρχουσα κατάσταση, δημιουργούν εμπόδια στο ζήτημα της απελευθέρωσης της βίζας και συνεπώς θα υποθέσουμε ότι δεν τηρούν τις υποσχέσεις που έδωσαν”, δηλώνει ο Τσελίκ και προσθέτει: “Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα τηρήσουμε την συμφωνία επανεισδοχής και θα την ματαιώσουμε αν κριθεί αναγκαίο”.

Ο τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι οι αφίξεις προσφύγων στα ελληνικά νησιά έχουν μειωθεί σε 20 έως 30 άτομα ημερησίως από τα 7.000 άτομα στην μεγάλη έξαρση της προσφυγικής κρίσης το 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!