Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [TheTOC]: Με “καψόνια” στην πρεμιέρα προς τη δεύτερη αξιολόγηση
[TheTOC]: Με “καψόνια” στην πρεμιέρα προς τη δεύτερη αξιολόγηση

[TheTOC]: Με “καψόνια” στην πρεμιέρα προς τη δεύτερη αξιολόγηση

Με την ελληνική κυβέρνηση να βιάζεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία προκειμένου να δώσει τη μάχη για το χρέος, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να διατυπώνει απαιτήσεις που ισοδυναμούν με ένα καινούργιο μνημόνιο (περικοπές υφιστάμενων συντάξεων, νέα χαλάρωση εργασιακών σχέσεων και μείωση αφορολογήτου ακόμη και στις 5000 ευρώ) και τη γερμανική πλευρά αποφασισμένη να παίξει το παιχνίδι… καθυστέρησης αρχίζουν πάλι οι διαπραγματεύσεις Αθήνας και δανειστών.

Τα τεχνικά κλιμάκια επέστρεψαν και έπιασαν δουλειά και βάσει προγραμματισμού, οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών Θεσμών θα φτάσουν στην Αθήνα την Παρασκευή.

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου ενημέρωσε πως θα έλθει στο τέλος της εβδομάδας λόγω μιας δυσάρεστης κοινωνικής υποχρέωσης και θα μπει στην διαπραγμάτευση από την επόμενη εβδομάδα.

Στην ατζέντα των δεκάδων προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης κυριαρχούν τα εργασιακά.

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει οι διαβουλεύσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο, τόσο για να εκταμιευτεί εντός του 2016 και η επόμενη δόση αλλά και για να υπάρξει χρόνος για να συζητηθεί το θέμα της διευθέτησης του χρέους. Το ποσό που έχει προϋπολογιστεί να δοθεί στην Ελλάδα με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης ανέρχεται στα 6,1 δις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THE TOC

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!